Днес НОИ утвърди предложеното увеличение на пенсиите чрез Закона за бюджета

...
Днес НОИ утвърди предложеното увеличение на пенсиите чрез Закона за бюджета
Коментари Харесай

И НОИ утвърди увеличението на пенсиите

Днес Национален осигурителен институт утвърди препоръчаното нарастване на пенсиите чрез Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване.

Актуализацията на парите за възрастните хора влиза в мощ от 1-ви юли тази година. Това стана откакто тя бе утвърдена от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, с два гласа срещу -  един от страна на бизнеса и един от страна на синдикатите.

Разходите на публичното обезпечаване за пенсии ще се завишат с 1 милиард 467 милиона лв.. 

С 10% да се актуализират пенсиите от 1-ви юли и по едно и също време с това в размера на пенсиите да се включи Коронавирус добавката от 60 лева, плануват измененията. Минималната пенсия за стаж и възраст ще доближи 467 лева, а оптималната пенсия - 2000 лева, съобщи БНР. 

От 1-ви октомври оптималната пенсия ще е в нов, по-висок размер - 3400 лева, а в случай че 770 хиляди пенсии за трудова активност ще се усилят с 15%, откакто се осъвременят по модифицирано предписание.

Надзорът на Национален осигурителен институт е утвърдил и нов размер на обществената пенсия за напреднала възраст от 1-ви юли. Тя ще бъде 247 лева, като сега е 170 лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР